Mi a honlap?

honlap

Honlap = weblap = weboldal = website = webpage, ha ezekkel a kifejezésekkel találkozol, mind ugyanazt jelentik, magát a honlapot.
De közelítsük meg pontosabban, mi a honlap?

Mi a honlap?

A honlap kifejezést talán úgy lehetne a legegyszerűbben és legérthetőbben megfogalmazni, hogy ez egy látható felület, egy hely az interneten, ami abból a célból jön létre, hogy Rólad és/vagy a vállalkozásodról / terméke(i)dről / szolgáltatásaidról szóljon, bemutassa ezeket, így Téged / a vállalkozásodat / a szolgáltatásodat / a termékeidet könnyebben és szélesebb körben megtalálják.

Apróhirdetés vs. honlap az interneten

Összehasonlításként: régen voltak az újságok apróhirdetései, ahol valaki feladta, hogy pl.: Szaki Elemér, villanyszerelő, elérhetőség (pl. telefonszám) adatokat. Aki az újságot olvasta, fel tudta hívni Szaki Elemért, és szerzett magának egy villanyszerelőt. Az újságot attól függően, hogy helyi, vagy nagyobb körzetet lefedő újság volt, kevesebben vagy többen olvasták. A technológia közben fejlődött, megjelent az internet, a világ talán egyik legjobb dolga.
Szaki Elemér felkerült az internetre, mert egy honlapkészítő (webdesigner, sitebuilder, honlapos ember, több néven fut ez is) készített neki egy honlapot, így Szaki Elemért már nemcsak egy bizonyos körzetben / megyében lehet megtalálni, hanem a világ bármely pontjáról. Így bárki, aki megnézi Szaki Elemér honlapját, el tudja dönteni, hogy az Ő szolgáltatása vajon jó-e neki? Helyileg elég közel van-e az érdeklődő lakóhelyéhez, árban jó-e stb.? Ha valami nem szimpatikus, az érdeklődő keresgél tovább az interneten.

Mi a honlap célja?

Egy honlap célja, hogy nagy tömeget érjen el, lehetőség szerint a legmegfelelőbb célcsoportot érje el, akinek valóban szüksége van az adott szolgáltatásra / termékre. A honlap egyértelműen meghatározza mivel foglalkozik az adott személy / vállalkozás.

A honlapot azért készítetted / készítteted el, hogy megtaláljanak, észrevegyenek, és ebből valamilyen formában hasznod legyen. Lehet ez egy hobbiból üzemeltetett honlap, ahol szeretnéd kiírni magadból a mondanivalódat vagy megosztani másokkal, mire vagy képes (pl.: kreatív ötletek megosztásával), vagy komoly céges megjelenés is, ahol egy szolgáltatást / terméket adsz el.

Remélem sikerült a lényeget megértened, mi is a honlap, és miért van rá szükséged. 🙂

Jó munkát Neked!

Posted on: 2019-04-08, by :

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .