Compress JPEG & PNG images bővítmény

Compress JPEG & PNG images bővítmény

A bővítmény segítségével JPEG és PNG kiterjesztésű fájlokat tudsz webre optimalizálni a weboldaladon.
Ez azt jelenti, hogy a weboldalara feltöltendő, vagy már feltöltött képeidet tudod a bővítmény segítségével egy olyan optimális méretre csökkenteni, amivel a képfájl mérete csökken, – tehát kevesebb helyet foglal a tárhelyeden a fájl-, de mégis elegendő pixelt tartalmaz a képfájl ahhoz, hogy jó minőségben látszódjon a weboldalon.

Helyet spórolsz és a weboldalat látogatói is szeretni fognak, mert a kisebb méretű fájlok gyorsabban töltődnek be a weboldalon, így ha kisebb sávszélességgel (internet gyorsasága) is rendelkezik a felhasználód, akkor is sokkal gyorsabban betöltődik az oldal, számítógépen, tableten és mobilon egyaránt.

Ha regisztrálsz a tinypng.com oldalra (itt alapból is feltöltheted és lecsökkentheted a képek méretét, és ezután a csökkentett méretű fájlokat töltöd fel a weboldalra), akkor a bővítményt össze tudod kötni a tinypng.com-os accountoddal (felhasználónév, más néven hozzáféreseddel) és havonta 500 db feltöltött / vagy feltöltendő képet tudsz ingyen optimalizálni.

Mivel a WordPress alapvetően minimum 3 képméretet (bélyegkép, közepes méret, nagy méret) készít egy, az oldalra feltöltött képről, így 1 kép = 3 képnek számít a fájlátméretezésnél.

Tehát, pl. a Médiatár menüpontban látod, hogy van pl. 10 db feltöltött képed, akkor ez a tárhelyeden legalább 30db fájlt jelent. Ezt csak az havi 500 db ingyenes darabszám miatt írom le ilyen részletesen.

A bővítményt innen tudod letölteni: https://hu.wordpress.org/plugins/tiny-compress-images/

Ha a bővítményt feltelepítetted, a Bővítményhez tartozó Settings menüpontra kattintva tudod megnézni és beállítani a hozzáférésed adatait. Jelenleg egy API kulcsot kér Tőled a bővítmény.

  1. Belépsz a tinypng.com oldalra à Keresd meg a Developers menüpontot: https://tinypng.com/developers  à Itt tudsz API key-t igényelni. VAGY a WordPress admin oldaladon a Beállítások à Médiatár almenüben kiválasztod a tinypng.com regisztrációs lehetőségét.
  2. Ha megvan az API key, menj vissza a wordpress admin felületre, írd be a kódot, mentsd el. à Ezzel meg is vagy.
  3. A File compression címke alatt pipáld be azokat a képméreteket, amiket szeretnél majd optimalizálni a megfelelő méretre. Mentsd el ezt is!
  4. A Médiatár à Médiatár almenüpontban, ha listában nyitod meg a képeket, akkor a Csoportművelet alatt a Compress images listaelemre kattintva meg tudod nézni, hogy melyik képeket kell méretben csökkenteni.
  5. Jobb oldalon a képhez tartozó oszlopok között megjelenik egy Compression nevű oszlop, itt látod először azt, hogy melyik képeket kell / lehet optimalizálni méretben. Később pedig a %-os értékét fogod látni a csökkentésnek.
    Ahol Compress gombot látsz, ott nyomd meg a gombot és elvégzi a program a méretcsökkentést, de első körben még gyorsabb, ha a Médiatár à Bulk optimization almenüpontban a Start gombra kattintasz és már hozzá is kezd a bővítmény a képek átméretezéséhez.

 

Jó munkát hozzá!

Posted on: 2017-06-08, by :

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .