Minden honlap életében eljön az idő, hogy szükségessé válnak olyan technikai munkálatok, amikor jobb, ha az oldalra látogató felhasználók nem látják ezeket a munkálatokat, mert:

  • jobb, ha nem látják a készülő, de még félkész új weboldalt (megvan egy-két beállítás, hiányoznak a képek, hiányzik az új design fele, olyan mintha a csata közepén lenne a weboldal),
  • éppen valaki belepiszkált az oldalba, és ezt tesszük rendbe,
  • egyszerűen valami újat szeretnénk adni az oldalra látogatóknak, és ezt szeretnénk egy kis időre titokban tartani,
  • vagy egész egyszerűen valami oknál fogva szeretnék egy kis időre ideiglenesen kirakni a “zárva” táblát.

Ebben az esetben nagyon jó szolgálatot tesz egy maintenance (karbantartás) bővítmény.

Amit én használni szoktam ebben az esetben:

https://wordpress.org/plugins/wp-maintenance-mode/

Hogyan tovább?

  1. Töltsd le a bővítményt a linkről, majd telepítsd fel a bővítmények menü –> új hozzáadása menüpont alatt.
  2. Kapcsold be a bővítményt. (Ebben az esetben még nem jelenik meg karbantartás szöveg az oldalon.)
  3. A Beállítások –> WP Maintenance Mode menüpont alatt megtalálod hozzá a beállításokat.
  4. Generál (Általános) fül beállításai:altalanos_beallitasok
  5. Design fül beállításai:design
  6. Modules fül:modules
  7. Az én beállításaimmal ilyen lett (nem állítottam be minden funkciót):karbantartas-az-oldalon

Ami még nagyon FONTOS! ezt az utolsó ablakot, tehát a karbantartás szöveget, csak akkor fogod látni, ha kilépsz az adminisztrátor felületből, vagy másik böngészőben nyitod meg a weboldalad linkjét, ahol beállítottad a karbantartást.

Ha adminisztrátorként be vagy lépve az oldalra, akkor nem fogod látni ezt a szöveget, mert adminisztrátorként ugyanúgy fogod látni az oldaladat, mint előtte, hiszen csak a látogatók számára lett bekapcsolva ez a karbantartás szöveg!

Ha szeretnéd kikapcsolni ezt a bővítményt, mert már nincs rá szükséged: Beállítások –> WP Maintenance Mode –> Generál fül, és állítsd a Status mező értékét Acticated-ről Deactivated-re! Save settings-el mentsd el a módosításokat! És már látszik is az oldal újra a felhasználók számára!

Jó munkát!