Kulcsszó generáló bővítmény

Egy nagyon ötletes és hasznos WordPress bővítménybe futottam bele a minap, ez egy kulcsszó generáló bővítmény.

A lényege, hogy Te megadod:

 1. A kulcsszót a saját témakörödben, amiről írsz pl: WordPress, – amihez megadhatsz egyéb szinonimákat is, amire keresnek a látogatóid pl.: CMS, tartalom kezelés stb.
 2. Megadod a kulcsszóhoz tartozó hosszabb vagy rövidebb leírást. Pl.: WordPress – ingyenes, nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer. Megadhatsz hozzá képet is, ami a kis szövegbuborékban szintén megjelenik.
  kulcsszo
 3. Ahol a weboldalon – oldalban vagy bejegyzésben – szerepel az adott kulcsszó, a kulcsszó alatt vagy fölött megjelenik egy kis szövegbuborék (ha valaki az egérrel a kulcsszó fölé navigál) és megjelenik a szövegbuborékban (a képen zöld színű a buborék) a kulcsszó leírása.kulcsszo-a-cikkben

Miért jó ez Neked?

A kulcsszavak és a hozzájuk tartozó rövid leírások segítségével készíthetsz egy egyszerű GY.I.K-ot (Gyakran Ismételt Kérdések) jellegű funkciót.

Legyen szó egy idegen szóról, szakmai jellegű szóról / kifejezésről, vagy csak egész egyszerűen szeretnél egy szót vagy kifejezést megmagyarázni a látogatóidnak!

Hidd el, megkönnyíted az életüket, hogy ott nálad egyből választ kapnak a témádba illő kérdésekre, és nem kell még külön guglizni hozzá, hogy megtalálják a megfejtést. 🙂

Honnan tudod letölteni?

 1. Telepítsd a bővítményet a weboldaladra.
 2. Bal oldalon az adminisztrációs menüben megjelenik egy My Keywords nevű menüpont.
 3. A My Keywords –> Add new one menüpontban megjelenik az ablak, ahol fel tudod venni az új kulcsszót, hozzá a szinonimát (ha van) – több szinonima esetén | jellel (ALT GR + W kombináció) tudod elválasztani a szinonimákat egymástól.
 4. Mented az új kulcsszót.
 5. A My Keywords –> Settings menüpontban módosíthatod többek közt a felugró buborék háttérszínét, szövegszínét, a kulcsszó leírás betűméretét.beallitasok-style
 6. A Settings fülön beállíthatod, hogy csak a bejegyzéseknél, vagy az oldalaknál (Posts / Pages) is látszódjanak a buborékok.
  A buborék a szöveghez képest hol helyezkedjen el – alatta, felette, mellette (Tooltip position).
  Elrejtse-e a buborék a kulcsszó címkét a példában a WordPress szót, és csak a hozzá tartozó leírás látszódjon a buborékban. (A Hide the tooltips title előtti pipát, ha bekattintod, akkor tűnik el a kulcsszó címke.)

   

  Tooltip title

  Animációt is adhatsz a buborék megjelenéséhez. (Animation) Ezeket teszteld le, van belőle néhány.

  settings

 7. A beállítások után minden esetben készíts MENTÉST! save settings gombra kattintva!

Próbáld ki! Jó munkát!

Posted on: 2015-07-16, by :