10 hasznos wordpress bővítmény a weboldaladra

1. WordPress SEO by Yoast

http://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/

A Yoast nagyon jó kis bővítmény, ha egyszerűen, gyorsan és jól szeretnéd SEO-zni az oldaladat.

A Yoast bővítmény megjelenik minden oldal és bejegyzés alján is, így minden egyes oldalt és bejegyzést külön tudsz SEO-zni.

 

2. Nextgen Gallery

 http://wordpress.org/plugins/nextgen-gallery/

Szeretnél egy szépen kivitelezett galériát az oldaladra? A nextgen gallery nagyszerű választás. Rengeteg extra funkcióval és beállítással. Nagyszerű választás egy vagy sok képes galéria oldalak készítéséhez.

Bővebb leírás a programról és a működési funkciókról, a bővítmény használatáról a galéria főoldalán található:

http://www.nextgen-gallery.com/wordpress-gallery-plugin/

 

3. Lightbox Plus

http://wordpress.org/plugins/lightbox-plus/

Ha szeretnél még jobb eredményt elérni képeid megjelenítéséhez, használd az előző pontban említett bővítménnyel (Nextgen Gallery) együtt ezt a Lightbox Plus bővítményt.

Míg a Nextgen Gallery arra figyel, hogy megfelelő módon kezelje a képgalériádat, addig a Lightbox Plus abban segít, hogy a képekre kattintva többek között szépen, felugró ablakban (a Te beállításaid alapján, megfelelő méretben) jelenítse meg a képeket, videókat.

4. Contact Form 7

https://wordpress.org/plugins/contact-form-7/

Kapcsolati vagy egyéb űrlapot szeretnél elhelyezni az oldaladon? Hasznos eszköz a Contact Form 7 bővítmény. Ha szeretnéd kiszűrni a levélrobot spameket, telepíts fel hozzá egy Captcha kezelőt pl.: http://wordpress.org/plugins/really-simple-captcha/

 

5. Visual Form Builder

http://wordpress.org/plugins/visual-form-builder/

Egy másik hasznos bővítmény űrlapok létrehozására, Talán könnyebben kezelhető mint a Contact Form 7, és többet is tud. A Visual Form Builder segítségével könnyen be tudod állítani azt, hogy az űrlap kitöltése után a bővítmény segítségével válaszlevelet tudsz küldeni a felhasználónak, megerősítve őt abban, hogy feliratkozott például egy tanfolyamodra / képzésedre / szolgáltatásodra.

Az űrlap kitöltőit látod a WordPress admin felületén a bővítményhez tartozó aloldalon, valamint az egyes űrlap kitöltésekről emailt is kaphatsz, ha megadod a bővítménynél az email címedet.

 

6. WooCommerce

http://wordpress.org/plugins/woocommerce/

Webáruházat szeretnél és ingyen? Akkor a WooCommerce webáruházat pont Neked találták ki! Több saját bővítményt is le lehet hozzá tölteni, hogy még jobban ki tudd bővíteni a webáruházad funkcióit.

 

7. MailChimp for WordPress

http://wordpress.org/plugins/mailchimp-for-wp/

A 2000 hírlevél feliratkozóig és 12000 levélig ingyenes MailChimp hírlevélküldőt használod? Remek! Könnyen és gyorsan össze tudod kötni WordPress oldaladdal a Mailchimp for WordPress bővítmény segítségével.

Csak a MailChimp fiókod azonosítóját kell megadni a bővítményben, majd a bővítmény által generált kódot beépíteni az oldaladra és már jöhetnek is a hírlevél feliratkozók, mindezt úgy, hogy egyből mindenki be is került a MailChimp fiókodba.

 

8. Facebook Like Box Widget

https://wordpress.org/plugins/facebook-like-box-widget/screenshots/

Ha van facebook oldalad és szeretnéd, ha a weboldaladat is megismernék a látogatóid vagy éppen fordítve, a weboldal látogatóid megismerjék a FB profilodat, akkor ez a bővítmény nagyszerű lehet, ha szeretnéd összekötni kellemest a hasznossal!

 

9. Google XML Sitemaps

http://wordpress.org/plugins/google-sitemap-generator/

A bővítmény elkészíti az egész weboldalad oldaltérképét, amivel a google-nál szerzel egy nagyon jó pontot, mert így könnyen átfésüli és feltérképezi az oldaladat.

Nyugodtan kihagyhatsz belőle olyan oldalakat, amit nem szeretnél, hogy a google lásson.

Ezenfelül a megadott / felvett oldalakat pontozhatod is, fontossági sorrendben. Pl.: webshop vagy szolgáltatások oldal 10 pont, kapcsolat oldal 5 pont. Ami több pontot kap, azzal jelzed a google robotoknak, hogy ez számodra egy fontos oldal, vegye előbbre a saját listarendszerében.

 

10. TinyMCE Advanced

http://wordpress.org/plugins/tinymce-advanced/

Túl kevés a WordPress saját, beépített szerkesztői rendszere az egyes oldalaknál vagy bejegyzéseknél? Szeretnél még több tartalom formázási eszközt? A TinyMCE Advanced bővítmény segítségével ezt megkaphatod.

 

Szeretnél azonnal értesülni a friss blogbejegyzésekről email-ben? Iratkozz fel: ITT!

Amennyiben hasznosnak találtad a cikket, kérlek oszd meg ismerőseiddel is, a cikk alján található gombok valamelyikével! Köszönöm!

 

 

 

 

 

Posted on: 2014-03-20, by :