10 ingyenes eszköz, ami segít a keresőoptimalizálásban

seo-eszkozok

  1. Google Analytics – webstatisztika.
  2. Google Webmestereszközök (Webmaster tools) – vedd fel a weboldalad a webmestereszközökben a listádra és az eszköz segíteni fog, hogy kiszűrje a már halott linkeket az oldalon. Folyamatosan analizál és reportokat készít a weboldalad működéséről (linkek, tartalomra keresés, mennyire elérhető az adott link, ami szerepel a google listájában, megszüntethetsz már nem releváns linkeket a google találati listájáról stb.).
  3. Google kulcsszótervező (Google keyword planner) – segít megkeresni a megfelelő kulcsszavakat a weboldalad témájában, ki mire keres, ha a Te szolgáltatásodat keresi.
  4. Google trendek (Google trends) – aktuális cikkek a nagyvilágból. A cikkeket szűrheted kategóriánként és országonként.
  5. Wayback machine – archívumot készít róla, hogyan néztek ki és változnak az évek során a weboldalak. Csak írd be a weboldalad linkjét, és nézd meg a Tiédről mit tart számon.
  6. Quicksprout – analizálja a weboldalt, aminek beírod a linkjét. Elemzi az oldalt és leírja, hogy mit érdemes rajta javítani. Az elemzés indítható a weboldalra általánosan, SEO szempontból, és meg lehet adni versenytárs / konkurens weboldalakat is, hogy hozzájuk képest a Te oldalad mennyivel jobb!
  7. Yoast SEO – WordPress oldalba építhető bővítmény. A honlapodat tudod kereső optimalizálni a segítségével.
  8. SEO Quake toolbar – böngészőbe építhető eszköz. Megmutatja a weboldaladhoz tartozó fontos SEO elemeket pl.: page rank, google index, bing index, kulcsszó sűrűséget, stb.
  9. OpenLinkProfiler – backlinkek (visszamutató linkek) elemzése.
  10. ÜberSuggest – írj be egy kulcsszót, és generál hozzá további kulcsszavakat, amire általában az emberek keresnek az adott témában.

 

 

Posted on: 2015-08-05, by :